Doekjes omwinden

Op de uitzetlijst staat een item: hydrofiele luiers. Voor luiers kan je een keuze maken tussen wegwerp luiers en katoenen luiers. Dus wat zijn dan hydrofiele luiers, en wat moet je ermee? De naam blijkt misleidend.

855667441_cbc4780a3f_o

Hydrofiele luiers zijn helemaal geen luiers zoals ; lekker verwarrend voor papa’s in wording; feitelijk zijn het gewoon doeken enorm goed vocht opnemen en zacht zijn voor de babyhuid.  Een van de unieke eigenschappen zou zijn dat als je ze wast, ze per wasbeurt steeds zachter worden. Strijken schijnt uit ten boze te zijn, omdat ze dan hun vochtopnemende capaciteit verliezen. Mooi, strijken is papa’s hobby niet.

Eigenlijk worden ze overal ingezet waar mogelijk vocht kan ontstaan: je kind afdrogen na badje, als doek om je kind op te leggen op het omkleedkussen, als spuugdoekjes of als security blanket voor de kleine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je kunt gewoon simpele witte en goedkope kopen bij de Hema, of vrolijk gekleurde en duurdere van Aden en Anais. Beide merken staan goed bekend. Als je tweedehands geen probleem vindt, dan is Marktplaats natuurlijk ook een optie, daar worden hydrofiele luiers in grote aantallen aangeboden.

Hoeveel je er nodig hebt is onderwerp van menig ouder-discussie; de meeste ouders kunnen er geen genoeg van krijgen; de uitzetlijst geeft aan minimaal 12, en dat blijkt vaak geen overbodige luxe, zeker niet als je niet elke paar uur een wasmachine wil draaien. Als je een Hema in de buurt hebt, heb je natuurlijk ook snel een paar extra.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *