Kinderwagens

Kinderwagens. Dit is een onderdeel waar papa’s zich traditioneel mee bemoeien, want het woord ‘wagen’ zit erin en het lijkt iets heel rationeels te zijn waar je uit kunt kiezen. En wij mannen beweren goed in rationele keuzes te zijn. Dus vol overgave stort ik me in de duikvlucht naar alle kinderwagens. Of wandelwagens, of combiwagens?  Met of zonder luchtbanden? En welk budget gooi je er tegenaan? Want sommige wagens zijn duurder dan landen op Schiphol met je vliegtuigje.

/wat definities. Een kinderwagen is de traditionele wagen voor baby’s die liggend vervoerd moeten worden; met reiswieg kun je je baby plat rondrijden.

Een wandelwagen is er eentje waar je kind al rechtop zit. En met een combiwagen combineer je die 2, en spaar je qua kosten het frame uit. Je klikt de reiswieg eruit, klikt het zit-deel erin en je kunt weer verder.

De meeste mensen kiezen voor een combi-wagen, al kiezen sommige alleen voor het reiswieg deel, en kopen ze voor het zittend deel een buggy. Een stuk lichter en goedkoper. Ook kun je weer adapters kopen om je autostoeltje op het frame te zetten. Genoeg keuzes die je moet maken.

Mijn oplossing is om een aantal scenario’s te beschrijven wat je met de kinderwagen gaat doen: hoe ziet een dag eruit waarin je de kinderwagen gaat gebruiken?

Ga je met de auto, openbaar vervoer? Ga je ermee de stad in of juist veel wandelen op onverharde paden in het bos? Dat bepaalt vaak het type wiel.
Sommige kinderwagens bieden plek voor 2 kleintjes, andere hebben de mogelijkheid voor een meerij-plank.

Na die eerste stap, ben ik naar verschillende winkels gegaan, om alle soorten en maten eens van dichtbij te bekijken. Even voelen en testen: sommige winkels hebben oefenpaden, om verschillende typen ondergrond te testen.

De eerste keer kijk je nog wat voorzichtig, maar al snel doe je net als de rest; klik alles eens in en uit elkaar? Heb je daar al een handleiding voor nodig? Dan valt het wat mij betreft snel af. Hoe stevig voelt het materiaal aan?

Mijn resultaat was een stapels folders van merken die op de short-list bleven staan: Phils & Teds, Joolz, Bugaboo, Maxi-Cosi, Stokke en Mutsy (deels aangetrokken voor het vliegtuig op de voorkant).

20140502-194546.jpg

In de volgende artikelen ga ik per merk in op de eigenschappen zoals ik die ervaren heb. En wat uiteindelijk de keus bepaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *