Kraak of Smaak: Difrax flessenwarmer

Flessenwarmers, wie is er niet groot mee geworden? In de praktijk? Veel mensen niet; als je flesvoeding geeft, is het makkelijker om gewoon kokend water en koud water te mengen tot de juiste temperatuur. Als je partner borstvoeding geeft, is de voeding altijd op temperatuur.

IMG_2009

Maar wat als je als papa ook regelmatig de borstvoeding moet geven? Dan is een fles wel handig, en ook een mechanisme om de moedermelk tot de juiste temperatuur op te warmen. De beste methode is au-bain-marie, maar dan weet je nog steeds niet wanneer de moedermelk op de juiste temperatuur is. En au-bain-marie kost ook flink wat tijd, tenzij je het water flink opwarmt, wat weer slecht kan zijn voor de gelijkmatige opwarming van de melk.

Idealiter meet je de temperatuur van de melk zelf: zie daar de Difrax flessenwarmer. Deze heeft een verwarmingselement dat je in de fles draait. Het verwarmingselement zelf wordt maximaal 50 graden, en de boel slaat af als de temperatuur van de melk rond de 37 graden is.

IMG_2019

De bediening is eenvoudig: fles op het basisstation, en knop indrukken.

IMG_2013

Zodra de melk op de juiste temperatuur is, wordt de knop groen en klinkt er een kort signaal.

IMG_2015

Uit metingen (met water) blijkt dat de temperatuur iets boven de 37 graden ligt; de handleiding geeft zelf een maximale afwijking van plus of min 2 graden aan. De temperatuur is niet altijd overal in de fles hetzelfde – al scheelt het niet veel – dus even voorzichtig schudden is wel aan te raden. Daarna is de temperatuur overal gelijk.

IMG_2018

Een nadeel is dat de fles door het verwarmingselement een stuk zwaarder wordt. De onderkant van het element lijkt ook op een sigarettenaansteker uit de auto. Gelukkig is het niet warm na gebruik, dus geen kans op verbrande handen van papa.

IMG_2011

IMG_2012

Andere nadelen: De prijs, 80 EUR voor een flessenwarmer is nogal wat. Op marktplaats worden ze overigens goed verkocht, dus de afschrijving valt wellicht mee. Het werkt ook alleen met Difrax flessen, dus zorg dat je eerst weet of je kind uit een Difrax fles wil drinken, anders is het wel een erg dure investering.

IMG_2025

Produkt: Difrax flessenwarmer

Prijs: +- 80 EUR

Te verkrijgen o.a. bij Fonq en Coolblue

5 gedachten over “Kraak of Smaak: Difrax flessenwarmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *