Kraak of Smaak: Philips Avent SCD603

In mijn zoektocht naar babyfoons kwam ik de Philips Avent SCD603 tegen. Een babyfoon met videofunctie die er goed uitziet qua design en functionaliteit. Tijd om deze eens onder de loep te nemen.

IMG_1437

Voordelen

De beeldkwaliteit is erg goed, zowel overdag als ’s avonds. ’s Avonds wordt het beeld zwart/wit.

Veel video-babyfoons hebben niet al te best bereik, of interfereren met je draadloos netwerk of dat van je buren. In mijn geval werkte deze babyfoon goed, door het hele huis. Als het bereik wegvalt, dan licht het scherm duidelijk rood op inclusief geluidssignaal. Sommige andere merken signaleren het wegvallen van het bereik niet. Dat lijkt me geen prettig gevoel.  Zorg dat je de babyfoon ergens koopt waar je makkelijk kunt ruilen, en test eerst goed of het bereik in alle omstandigheden goed werkt.

IMG_1434

De ontvanger heeft een goede batterijduur, zeker als je het systeem zodanig instelt dat hij alleen aanspringt bij signaleren van beweging of geluid. Een volledige nacht haal je er misschien niet meer, maar dan kun je hem aan de oplader hangen. Maar je haalt er prima de dag en avond mee door, todat je hem bij je eigen bed weer aan de oplader hangt.

De ontvanger is voorzien van een handige standaard. Deze is ook nog te gebruiken om de ontvanger aan je broekriem te hangen.

IMG_1435

Voor montage aan de muur zijn schroeven, pluggen en de maatvoering voor de afstand tussen de pluggen meegeleverd. Netjes. Jammer dat ik daar zelf pas achterkwam toen ik al gaten in de muur geboord had…

Neutraal

Mobiliteit: het gedeelte met de camera moet logischerwijs uitzicht hebben op de wieg. Dat maakt de hele installatie minder mobiel: als je dus een keer op vakantie gaat of de kleine een weekend ergens laat logeren, dan is het wat lastiger om alles goed geïnstalleerd te krijgen. Bij een alleen-audio babyfoon is dat wat makkelijker. Natuurlijk kun je deze babyfoon ook gewoon neerzetten zonder zicht op de baby; bij geluid springt hij ook aan, niet alleen bij beweging.

Er is geen opname mogelijkheid. Sommige babyfoons hebben de mogelijkheid om je baby te filmen. Ik zie daar geen voordeel in, maar als je dat belangrijk vindt, dan is de Philips Avent SCD603 niet geschikt.

Er zit geen terugpraat functie op, zoals bij sommige andere systemen. Ook wordt temperatuur en luchtvochtigheid niet gemeten.

Nadelen

De gevoeligheid van de ontvanger is niet in te stellen; hij springt altijd aan bij een bepaalde hoeveelheid geluid. Dat kan vervelend zijn als er omgevingsgeluid is, omdat bv een raam open staat en je aan een drukkere straat woont. Test dus vooraf of de babyfoon in jouw omgeving goed werkt.

De camera is niet aan Internet te koppelen. Je kunt je kind dus niet op afstand in de gaten houden. Voor mij persoonlijk is dat geen nadeel: als ik niet thuis ben, dan moet er dus iemand anders op de baby letten, dan is het onzinnig om dat zelf ook nog te doen.

Zowel de camera als de ontvanger hebben een stroomkabel. Maar die zijn niet uit te wisselen. Mocht je de babyfoon dus meenemen en je vertrouwt niet alleen op de batterij van de ontvanger, dan moet je 2 adapters meenemen. Dat is jammer.

De ontvanger suggereert dat je er meerdere camera’s op aan kunt koppelen. Handig als je 2 locaties hebt die je in de gaten wil houden. Maar uit de handleiding blijkt dat het bij dit type niet kan.  Ik heb niet kunnen testen of het toch niet werkt.

Prijs. Afhankelijk van waar je hem koopt is het geen goedkope babyfoon.

Conclusie

Mocht je video belangrijk vinden in je babyfoon, dan is deze Philips een goede keuze. Goed bereik, goede batterijduur en bovenal goed beeld. Nadeel is het niet kunnen instellen van de gevoeligheid voor het signaleren.

Artikel: Philips Avent SDC603
Prijs: 139-175 EUR
Te koop bij o.a.: Prenatal (20 % korting met code shop20 ) , Coolblue, Bol.com

Een gedachte over “Kraak of Smaak: Philips Avent SCD603

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *