Prenatal personal shopping

Spullen kopen voor de kleine in aantocht kost veel tijd; je bereid je goed voor op Internet via websites, maar voordat je de aankoop doet, wil je natuurlijk wel alles even in het echt zien. En misschien nog een aantal vragen stellen aan iemand die er meer verstand van moet hebben dan jij.

Als je dan ook nog in een winkel op zoek moet gaan naar een verkoper die even tijd heeft om je te helpen, dan kan zo’n bezoek soms frustrerend lang duren. Daar heb ik geen zin in, dus ik zag daar wel tegenop. Bij een orienterend bezoek aan de Prenatal winkel zag ik ineens een folder liggen over personal shopping. En blijkbaar nog met korting ook. Altijd wel in voor luxe, vroeg ik hoe het werkt.

Screen Shot 2014-06-04 at 17.05.07

Je maakt een afspraak op op een specifieke tijd langs te komen. Dan staat er iemand voor je klaar die met je de winkel doorloopt. Er wordt genoteerd wat je mee wil kopen en dan sta je weer buiten. Een rib uit je lijf armer, maar zonder al te veel frustratie heb je dan kunnen kopen wat je wil.

De korting varieert van 10 % ( als je 1000-1500 EUR uitgeeft ) tot 20 % ( meer dan 2000 EUR ). Op Internet vind je nog weinig ervaringen; ik las een enkele negatieve ervaring, opdringerige verkopers die je werkelijk alles van de uitzetlijst proberen aan te smeren. Tijd om het zelf uit te proberen.

De afspraak was snel gemaakt; er blijken specifieke ‘personal-shopping-avonden’ te zijn. Die zijn interessant, want normaliter krijg je de korting als tegoedbon mee. Op die avonden krijg je het als contante korting. Dat is natuurlijk beter dan terug moeten om nog meer spullen te kopen.

Onze verkoper stond klaar en na wat beleefdheden uitwisselen konden we los. We hadden heel specifiek een aantal zaken op het oog, en ze hadden vrij snel door dat het niet nodig was om aan ‘upselling’ te doen.

De uitleg was oprecht zonder commercieel verhaal en zo stonden we binnen 90 minuten weer buiten; alles gekocht wat we op dit moment nodig hebben, mooie korting gekregen en zonder frustratie zo’n winkel overleefd. Win-win-win.

Zijn er dan ook nadelen? Uiteraard.

Je moet – in ons geval tenminste – meteen afrekenen, terwijl 75 % van de spullen nog besteld moeten worden.
Diverse spullen bij Prenatal zijn ook duurder dan betrouwbare sites op Internet; Alleen met 20 % korting is het dan net goedkoper. Diverse artikelen zijn overal (internet of fysieke winkel) hetzelfde geprijsd, dus die zijn ideaal voor zo’n personal shopping avond.

Als je een Prenatal winkel in de buurt hebt, is het zeker het overwegen waard om personal shopping avond te overwegen.

Meer informatie over personal shopping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *