Review: Philips Avigo plafondlamp

Als bevlogen papa prober ik vooral naar functionele eisen te kijken. Op de kinderkamer heb je verlichting nodig. Niet te fel, maar wel met genoeg lumen om alles goed te zien. Maar het het oog wil natuurlijk ook wat. Als piloot kijk ik bij elk motorgeluid omhoog om te kijken wat voor vliegtuig er voorbij komt. Dus als ik dan vliegtuigen aan het plafond kan hangen – zonder geluid, maar met licht – , dan is de keuze snel gemaakt!

IMG_1132

De lamp wordt compleet geleverd, met 15W spaarlamp en alle benodigdheden om hem aan te sluiten. Schroeven om de lamp aan het plafond te schroeven ontbreken, omdat dit volgens de gebruiksaanwijzing in Nederland anders moet. OK.

IMG_1125

Zelfs voor een papa met 1.5 linkerhand is de lamp vrij eenvoudig op te hangen. Met het juiste gereedschap hangt de lamp en geniet je van stralend licht. Het licht is wat gelig, hoewel het op mij nog vrij koud overkomt, ondanks de uitleg dat het zacht licht zou moeten zijn.

Het afwerkingsniveau is aardig, maar niet super. Alles is van kindvriendelijke materiaal gemaakt, zonder zware chemische stoffen; dat nemen we dan maar aan. Reken jezelf ook niet rijk als geïntegreerde mobiel/lamp, de houten plaat draait niet rond; de vliegtuigen draaien niet rond. Bij een beetje wind beweegt het wel een beetje.

IMG_1129

Kwaliteitscontrole bij de afwerking laat wel iets te wensen over. Zeker voor zo’n dure lamp.

IMG_1130

Conclusie: een mooie lamp, zeker als je iets met vliegen hebt. Het multicolor dat vaak in de schrijving staat slaat op de verschillende kleuren van de plafondlamp zelf; niet van de kleur licht die het uitstraalt. De fitting is E27, daar zou een Philips Hue lamp overigens prima in passen als je meerdere kleuren zou willen.

De lamp is volgens de gebruiksaanwijzing niet dimbaar; ik heb niet getest of dat echt niet mogelijk is. Als het niet werkt, dan is dat jammer, want ’s nachts wil je misschien wat minder fel licht hebben. Dat is voor mij het grootste nadeel van deze lamp; verder een prima aankoop.

IMG_1127

Artikel: Mykidsroom Avigo Plafondlamp
Fabrikant: Philips
Prijs: EUR 54.95 bij bol.com ; regelmatig in de aanbieding bij bv Praxis
Bevlogenheid:

7 gedachten over “Review: Philips Avigo plafondlamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *