Review: Vader worden!

De meeste boeken over zwangerschap zijn redelijk gericht op moeders. En als het dan al over algemene dingen gaat (bv over opvoeding), dan zijn de boeken nog meestal op de mama’s gericht. Dus een boek met de titel: “Vader worden! Wat je allemaal kunt verwachten” geeft hoop: eindelijk een boek voor de papa in wording. Helaas valt het een beetje tegen.

IMG_1232

Het boek gaat over de zwangerschap van je partner, hoe zij dat beleeft en wat jij eraan bij kunt dragen. Het boek is per maand opgebouwd, en elke maand krijg je eenzelfde overzicht, onder andere: wat moet je kopen, waar klaagt je partner over, dingen die je zorgen baren. In elk stuk wordt een vraag gesteld, die de auteur dan beantwoordt.

IMG_1234

Eigenlijk helaas probeert de auteur dat met veel humor te doen, waardoor je de antwoorden niet al te serieus neemt. En moet nemen, zo geeft de schrijver zelf ook wel toe; het is vooral een boek bedoeld om eens goed te lachen over zwangerschap. En onderwater pik je dan misschien dan wel wat mee.

Die poging tot humor (bv elke maand zal je vrouw over jou klagen, in toenemende mate) helpt niet echt in de voorbereiding. Ik vond er tenminste niet veel nuttige informatie in die ik niet al wist.

IMG_1233

Het boek leest snel weg. Prima om eens door te bladeren als je van lezen houdt. Anders zou ik er met een grote boog omheen lopen en boeken kopen waarbij je het woord ‘moeder’ maar als ‘papa’ moet interpreteren. Daar heb je nog het meeste aan, hoewel je typische papa-zaken daar niet in terugvindt.

Titel: Vader worden!
Originele Engelse titel: What to expect when your wife is expanding
Auteur: Thomas Hill
ISBN: 9789044707014
(Nieuw)prijs: 14.95 EUR
Aantal sterren: 2 van 5

4 gedachten over “Review: Vader worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *