Tinkerbell’s boom

Tinkerbell, onder meer bekend van de Disney films, woont in Pixie Hollow. En daar staat een grote boom, die Pixie Dust Tree. Het Pixie Dust zorgt ervoor dat je kan vliegen, als je maar vrolijk denkt. Prima dus om in de babykamer te zetten!

Bij Kids Creations kocht ik een grote boom met sterren. Levertijd is wat variabel, dus reken op 1  a 2 weken. Bij mij bleken ook een aantal sterren te ontbreken, dus dat kostte nog een week extra voordat alles geleverd was. De service is verder prima, maar doe dit dus niet op het laatste moment.

Screen Shot 2014-08-11 at 08.26.13De onderdelen komen binnen als onbehandeld MDF en het is zo’n 3 a 4 millimeter dik. Gekozen werd voor 3 kleuren die dicht bij elkaar liggen, varierend van licht- tot donkergroen.

Als sterrenstof kocht ik bij de hobbywinkel losse glitters. Je hebt ook wel glitterverf, maar dat is een stuk duurder en de vraag is of het goed gemengd is.Tip is wel om meteen na het verven van een onderdeel de glitters aan te brengen; de verf droogt op het MDF snel en dan hechten de glitters natuurlijk niet meer.  Het nadeel van losse glitters is dat het evenredig verdelen op de onderdelen ook lastig is, en dat je weken later nog overal in huis glitters tegenkomt.

Je kunt natuurlijk elk onderdeel in de muur schroeven, maar dat ziet er niet uit, zeker niet bij de kleinere sterretjes. Zoveel schroeven of spijker wil je ook misschien niet in de muur hebben. Ik in ieder geval niet, maar met dubbelzijdige Pattex plakband is het prima vast te zetten; de MDF weegt natuurlijk niet veel.

IMG_0079

Het resultaat mag er zijn! De glow in de dark verf die op meerdere sterretjes zit, zie je prima in het donker als de lamp even aan is geweest. Een foto daarvan maken bleek lastig, dus die moet je -net als Tinkerbell- maar even in je eigen fantasie bedenken.

4 gedachten over “Tinkerbell’s boom

  1. Robert

    Ben ik de enige die in de boom iets anders ziet? Een persoon die naar de sterren reikt?
    Mooie muur versiering is het zeker.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *