Vrijdag voornamen: het nieuwste voornamenboek

Nog steeds op zoek naar een goede manier om namen ‘uit te zoeken’, was de volgende boek op de stapel “het nieuwste voornamenboek”; dit boek wordt al sinds 1990 uitgegeven, en inmiddels zijn er 26 drukken van verschenen. Nu kan elke druk van oplage verschillen, dus dat zegt an sich niet zoveel. De titel suggereert wel dat er regelmatig namen worden toegevoegd, en dat verklaart het aantal drukken wel. De nieuwste uitgave is echter uit 2010, dus de allernieuwste namen ga je in dit boek niet vinden.

IMG_1235

Het boek concentreert zich op namen, geen uitgebreide inleidingen of meningen van de auteur(s); gewoon een flinke lap met namen, uit alle windstreken.

IMG_1236

De vorm van het boek zorgt ervoor dat je het prima met 1 hand kunt vasthouden, maar met 2 handen voelt het wat apart; dus echt lekker bladeren is er niet bij. Dat klinkt raar als nadeel, maar bij dit soort boeken ben je toch vooral aan het bladeren.

Niet alleen de betekenis wordt uitgelegd, maar ook uitleg als een naam in een bepaalde context gebruikt wordt, bv vrolijke Frans.

Jongens- en meisjesnamen staan door elkaar, dus ben je specifiek op zoek naar 1 van de 2, dan is dit niet het ideale boek. Door de vorm van het boek staat het niet in mijn top-3 van boeken.

Titel: Het nieuwste voornamenboek
Auteur: van Berkel, Deelstra-Boerhof, Horjus
ISBN: 9789049103859
(Nieuw)prijs: 17.99 EUR
Aantal sterren: 2.5 van 5

6 gedachten over “Vrijdag voornamen: het nieuwste voornamenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *