Zwangerschapsjargon

De pilotenwereld zit vol van de DLAs : POB, QNH, QSY, ILS, NOTAM (die weer van zichzelf afkortingen bevat). Als je partner zwanger is of wil worden, en je begint je in te lezen, dan fladderen de afkortingen en zwangerschapsjargon je om de oren. Een aantal op een rij, op volgorde van moment waarop je ze meestal tegenkomt.

Rondom zwanger worden

NOD : Niet Ongesteld Dag : de dag waarop je partner normaal gesproken ongesteld zou moeten worden, maar dat dus niet wordt als ze zwanger blijkt te zijn. Dit is een heilige dag bij veel vrouwen; veel vrouwen zijn hebben echter een fluctuatie in de regelmaat van de cyclus, dus kans op teleurstelling een dag later is wel aanwezig.

Tijdens zwangerschap

NIP-test: Niet Invasieve Prenatale-test : hier komt nog een los artikel over. Gaat over vroegtijdig testen op een aantal afwijkingen.

Vlinderkind : Een zwangerschap die eindigt in een overleden kind.

Tijdens uitzoeken spullen

FF : Front-Facing : dit gaat over manieren van je kind dragen in een draagzak, draagdoek of anderszins op je lijf; ga je je kind met het gezicht naar voren dragen of met het gezicht naar je toe. Voer voor heftige discussies op de verschillende fora.

Rondom bevalling

Sterrenkijker : Uitdrukking voor een bepaalde afwijkende ligging. De uitleg varieert nogal per site, en kinderen worden nogal snel sterrekijkers genoemd. Kijk voor uitleg hier en de reactie op dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *